Despre Onibon, slow fashion brand

iunie 1, 2021 | Timisoara, RO
Onibon Fashion Forward este un slow fashion brand, etic si sustenabil, din Timisoara, care urmărește ca fiecare ținută să devină atemporala.

De la inceput

Onibon este un brand creionat de designerul Oana Cucu.

S-a inceput cu mazgalituri facute pe spatele caietelor, apoi cu schite facute intr-un liceu de specialitate, in facultate si master. Fiecare linie desenata a insemnat un pas facut spre visul de a avea propriul brand. De la olimpica națională (2010), la prezentarea unuia dintre proiectele de facultate pe podiumul din San Francisco, USA (2013), designerul Oana și viziunea ei despre moda a început să se contureze.

După absolvirea studiilor de licență și a celor masterale la Facultatea de Arte și Design, in 2015, Oana pune bazele propriului brand. Tot atunci se deschide propriul atelier din Timisoara.

Porti mai mult decat un simplu produs

Desi suntem un brand mic din Timișoara, am legat prietenii cu clientele noastre din toata tara. Relatia cu oamenii care fac ca Onibon Fashion Forward sa existe, este foarte importanta pentru noi.

„Etica este recunoașterea faptului că există ființe umane în spatele hainelor pe care le porți.” Putem spune cu multa bucurie, ca fiecare produs este croit, cusut, impachetat si livrat cu zambetul pe buze. Cu siguranta este si primit de cliente cu acelasi entuziasm.

Onibon Fashion Forward este un brand slow-fashion

La Onibon ne adresam in primul rand femeilor.

Brandul nostru se caracterizeaza atat prin culori vibrante cat si pastelate, imprimeuri, dar si materialitati inedite, toate foarte feminine. De cele mai multe ori ne cream chiar noi materiale cu care lucram. Alegem sa facem asta prin tricotare, brodare sau suprapunere de texturi diferite. Combinam astfel materiale si culorile intr-un mod armonios si natural.

Produsele sunt realizate exclusiv in atelierul nostru Timișoara, din materiale de calitatate și finisaje impecabile. Acest lucru face ca Onibon să fie un brand slow-fashion, care urmărește ca fiecare ținută să devină atemporala.

Am vazut de cele mai multe ori, ca produsele din colectiile noi sunt alese de cliente putin mai tarziu de la lansarea lor. Glumeam pe seama asta ca facem haine pentru viitor. Acest lucru ne-a conturat insa o idee de la care a pornit intregul rebranding, dar si stilul abordat in realizarea comenzilor. Chiar facem haine pentru viitor, care sa poata fi purtate oricand si care sa reziste in timp.

Asculta-ti inima, poarta ce si cand iti place

Nu ne incadram colectiile intr-o tendința anume, dar hainele noastre vor fi mereu „la moda”, datorită tie.

Tot ce trebuie sa faci este sa iti urmezi inima si sa fii increzatoare in alegerile facute, iar noi iti cream fiecare piesă in asa fel incat sa o poti purta cat mai des, oricând dorești, fără a ține cont de „reguli”.

Stim ca esti creativa si mereu ai idei de cum sa iti combini diverse outfituri (iar daca ai nevoie de ajutor, suntem aici).

Sustenabilitate

Ne pasă de bunăstarea planetei, astfel am ales să nu realizăm stocuri cu produsele Onibon Fashion Forward.

Fiecare produs este realizat doar în urma comandării lui pe site sau în atelierul nostru. Astfel iei parte chiar de la distanta la crearea produsului special pentru tine, iar noi lucram cu drag si spor stiind ca cineva il asteapta cu mare interes.

In acest mod folosim materialele si resursele cat mai sustenabil, doar atunci cand sunt necesare, fara a face insa economie la calitatea finisajelor sau la pasiunea cu care este lucrat fiecare produs.

Nu suntem perfecti, dar incercam sa alegem materiale care ne reprezinta cromatic, calitativ si textural. Chiar daca nu alegem mereu materiale 100% naturale, alegem tesaturi care sa isi mentina proprietatile un timp indelungat, dorind ca produsele noastre sa treaca bariera timpului.

Suntem constienti ca avem o responsabilitate mare pentru viitorul planetei.

Facand parte din industria fashion incercam ca fiecare proces, de la design la confectionare, impachetare si livrare, sa aibe un impact negativ cat mai mic asupra planetei.

Daca te-am convins, intoarce-te in shop si comanda produsul preferat.

Despre autor

Oana Cucu

Oana Cucu

Heart & designer of Onibon Fashion Forward